Zonder een moderne GPS Tracker auto wordt het steeds moeilijker om je persoonlijke voertuig te beschermen. Weet je hoeveel auto's, brommers en motoren in jouw gemeente worden gestolen? Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit heeft cijfers van verschillende gemeenten verzameld (LIV). Bekijk hier de interactieve kaart van (LIV), kies je gemeente en voertuigcategorie en bekijk de diefstalcijfers van heel 2019.

We hebben hieronder 5 tips verzameld voor wat jij kan doen om je auto tegen diefstal te beschermen.

1. Parkeer veilig en gebruik een gps tracker auto

Als je je auto/motor vaak op de straat parkeert, plaats dan een gps tracker auto binnen de auto. De ODIN GPS tracker kan je op meerdere plekken binnen je auto verstoppen, en vervolgens over de hele wereld volgen.

Onze mini GPS Tracker auto zonder kabel heeft een groot voordeel vergeleken met een ingebouwde GPS tracker. Dieven zijn namelijk veelal bekend met ingebouwde GPS trackers en weten deze vaak snel te vinden. Het uitzetten van een ingebouwde GPS tracker is binnen een paar seconden gedaan. Met een GPS tracker met een ingebouwde accu heb je de vrijheid om deze op een meer onopvallende plek te plaatsen.

2. Hoe meer opvallend de auto, hoe veiliger

Uit recent onderzoek is gebleken dat auto’s met belettering of andere opvallende stickers/patronen vaak worden overgeslagen. Dit soort auto’s vallen namelijk sneller op in het verkeer, waardoor de kans dit soort auto’s terug worden gevonden groter is. Bovendien kunnen dit soort auto’s door criminelen vaak niet worden verkocht zonder de opvallende zaken te verwijderen en/of de auto over te spuiten.

3. Voorzie je auto van een alarmsysteem

Veel auto's zijn tegenwoordig uitgerust met een standaard alarmsysteem. Bij de aankoop van een auto zijn consumenten snel overtuigt om dit vanuit de fabriek te laten installeren. Consumenten zijn vaak bang om later een after-market alarmsysteem te (laten) installeren omdat deze moet worden aangesloten op de elektronica in de auto met alle risico’s van dien voor de garantie. Het nadeel van dit soort standaard alarmsystemen is echter wel dat professionele autodieven vaak op de hoogte zijn van hoe deze werken en apparatuur bezitten om deze snel en geruisloos uit te schakelen.

4. Bekijk de statistieken van de meest gestolen auto’s.

Als je kijkt naar het aantal aangiftes van gestolen auto’s dan is er in de top 5 een duidelijke trend zichtbaar is met modellen waar autodieven het meest in geïnteresseerd zijn. Deze statistieken tonen aan welke auto's populair zijn in een bepaald seizoen voor criminelen. Mocht jouw merk en model veel gestolen worden in jouw regio, dan kan het verstandig zijn om extra voorzorgsmaatregelen te treffen.

5. Wees voorzichtig bij het zelfstandig verkopen van een auto aan particulieren

Bij het kopen van een auto is het vaak gebruikelijk dat de koper een proefrit wil maken. Dit gebeurt vaak zodat de koper zelf kan zien en voelen hoe de auto rijdt en of alles in orde is voordat de koop wordt gedaan. Bij de verkoop van een auto tussen particulieren is er echter een grote kans op diefstal tijdens de proefrit. Wat er vaak gebeurt is dat de “koper” plaats neemt achter het stuur terwijl de verkoper een aantal zaken uitlegt. Vervolgens terwijl de verkoper naar de passagierszijde loopt om plaats te nemen in de auto, doet de koper de auto snel dicht en rijdt weg op hoge snelheid.

Het is verstandig om vóór het maken van een proefrit iets van de verkoper in onderpand te nemen, zoals bijvoorbeeld het paspoort of rijbewijs (controleer echter wel of deze niet vervalst is!). Wat ook belangrijk is om geen autopapieren in de auto achter te laten tijdens de proefrit, zorg ervoor dat deze veilig thuis zijn opgeborgen.

Conclusie

Ter conclusie: naast de bovenstaande 5 tips raden wij aan om een GPS tracker auto aan te schaffen voor meer veiligheid en zekerheid. Hiermee wordt het risico op diefstal enorm verkleind, en zelfs als deze wordt gestolen dan kun je snel en veilig de locatie van het voertuig achterhalen. Bekijk hieronder onze ODIN GPS-03 tracker, welke werkt op meer dan 1.000+ km afstand en in meer dan 40 landen wereldwijd. Bekijk de locatie van de tracker via de iOS of Android app op je smartphone.


This knowledge base article was posted in: General

You may also be interested in

Infographic

Top 10 most stolen cars

Een infographic welke je laat zien welke auto's het…

General

My elderly parent with Dementia or Alzheimer’s is missing

How to avoid that a person with Alzheimer' or Dementia…

General

GPS: Fact or fiction. Are GPS trackers real in the films?

Can I implant a microchip GPS? Can I track a car of my…